0622 96 16 82    -     info@lumberjackoutdoor.nl

Gumbo met zeevruchten

Een Gumbo is een gerecht dat ook heel lekker te bereiden is in een Dutch Oven. Het zit tussen een soep en een stoofpot in.
Voor 4 personen.

Ingrediƫnten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 groene paprika's
  • 1/2 bleekselderij in stukjes
  • 300 gr okra's of sperziebonen
  • 400 gr  tomatenblokjes (vers of in blik)
  • 100 ml olie
  • 100 gr bloem
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 dl visbouillon
  • 1 chorizo in stukjes
  • 300 gr krabvlees
  • 400 gr garnalen
  • 1 laurierblad
  • 1/2 theelepel witte peper
  • 1/2 theelepel cayenne peper
  • 1 theelepel tijm 1 theelepel oregano zout

Bereiding

1. Doe de olie in de Dutch Oven, laat dit even opwarmen. Voeg de bloem al roerende toe en laat dit bruin worden.

2. Als de roux bruin is voeg je de groente toe, zonder de okra en tomatenblokjes, en laat je deze even aanbakken.

3. Voeg nu de vis bouillon toe, er ontstaat dan een dikke saus.

4. Voeg de specerijen toe met de tomatenblokjes. Goed doorroeren.

5. Voeg de okra met de chorizo toe. Nogmaals goed doorroeren.

6. Laat dit ongeveer 30 minuten stoven op klein vuurtje.

7. Voeg de garnalen en de grab toe.

8. Laat het geheel nog 15 minuten stoven en het is klaar.

Smakelijk

Dit gerecht is lekker met rijst.