0622 96 16 82    -     info@lumberjackoutdoor.nl

Kip a la normande

Een heerlijk stoofpotje voor 6 tot 8 personen met kip, calvados en appelcider.

-800 gram kipfilet in grove stukken

-25 gram boter

-1 scheut calvados

-4 sjalotjes in vieren

-2 tenen knoflook

-1 bakje champignons in vieren

-2 flesjes appelcider

-1 beker crème fraiche

-1 tablet kippenbouillon

-1 stevige appel

-peper

 

 

Snijd de kipfilet in grove stukken en bestrooi ze met zout en peper.

Smelt de boter in de Dutch Oven en bak de kipfilet bruin.

 Schenk de calvados over de kipfilet.

 Haal na 5 minuten de kipfilet uit de Dutch Oven.

 Bak de sjalotjes, de knoflook en de champignons in het vet voor ongeveer 5 minuten.

 Voeg de appelcider, de crème fraiche en het tablet kippenbouillon toe. 

Doe de kipfilet terug in de Dutch oven en laat dit 20 minuten stoven met de deksel op de Dutch Oven.

Schil de appel en snij deze in grove stukken.

De appel aanbakken in een aparte Dutch Oven en daarna toevoegen aan de rest.

Dit gerecht is lekker met gebakken aardappelen.

Smakelijk!