0622 96 16 82    -     info@lumberjackoutdoor.nl

Quiche met geitenkaas

Ook een quiche kun je bereiden in een Dutch Oven. Wanneer je de Dutch Oven van boven en onderen verwarmt kun je deze gebruiken als oven.

Ingrediënten

  • springvorm

  • 5 eieren

  • 2 dl crème fraiche

  • 2 dl slagroom

  • 1 teen knoflook geperst

  • 2 eetlepels bieslook

  • 4 gedroogde tomaten in reepjes

  • 5 plakjes bladerdeeg

  • 225 gram harde geitenkaas geraspt

  • 75 gram zachte geitenkaas

  • 8 cherrie tomaatjes

  • peper en zout

Bereiding

1. Klop de eieren los met de room, bieslook, gedroogde tomaten en knoflook.
2. Breng op smaak met peper en zout.
3. Bedek de springvorm met bakpapier.
4. Leg de bladerdeeg plakjes in de vorm, Laat ze 1/2 cm overlappen. Druk ze licht aan en prik gaatjes in de bodem.
5. Verdeel de kaas over de bodem en giet het eimengsel erover.
6. Snij de tomaatjes door de helft en leg ze met de snijkant naar boven in de vorm.
7. Bak de taart in een Dutch Oven met eierkolen op de deksel totdat het eiermengsel gestold is en de rand van het deeg zichtbaar gaar en bruin is.