0622 96 16 82    -     info@lumberjackoutdoor.nl

Stoofpot met rundvlees, peer, spek en pruimen

Een stoofpot met rundvlees, peer, spek en pruimen voor 8 personen bereid in de Dutch Oven.

Ingrediƫnten

  • 1 kilo runderlappen 
  • 2 tenen knoflook
  • 8 stoofperen
  • 3 uien
  • 75 gram boter
  • peper en zout
  • 100 gram spekblokjes
  • 5 dl rode wijn
  • 3 dl bouillon
  • 2 eetlepels tijm
  • 200 gram pruimen   
  • 3 eetlepels bosvruchtenjam allesbinder

Bereiding

1. Snijd het vlees in blokjes.

2. Schil de peren en snij deze in vieren.

3. Snipper de uien.

4. Verhit de boter in de Dutch Oven en bak het vlees aan.

5. Na 5 minuten het vlees uit de Dutch Oven halen en bestrooien met peper en zout.

6. Bak de spekblokjes met de gesnipperde uien en knoflook.

7. Giet de wijn en de bouillon erbij.

8. Voeg het vlees weer toe.

9. Doe de peren en de tijm erbij en stoof deze anderhalf uur met de deksel op de Dutch Oven.

10. Voeg de pruimen toe.

11. Stoof dan nog een half uurtje door.

12. Voeg de bosvruchten jam toe.

13. Maak met de allesbinder de saus op de gewenste dikte.

Dit gerecht is lekker met aardappelpuree.