0622 96 16 82    -     info@lumberjackoutdoor.nl

Suikerbrood

Kan natuurlijk ook! Een heerlijk suikerbroodje uit de Dutch Oven.

-500 gram mix voor luxe brood all in van soezie

-250 tot 275 ml water

-1 theelepel kaneel

-15 gram gesmolten boter

-180 gram parelsuiker

-boter om de Dutch Oven in te vetten of gebruik bakpapier.

 

 Zeef de mix in een kom en maak er een kuiltje in.

 Voeg steeds een beetje water toe en roer met je vingers er steeds een beetje meer mix bij. Herhaal dit totdat er geen mix meer is.

 Kneed het geheel ongeveer 10 minuten tot een stevige bol.

 Verdeel de bol in twee├źn.

Meng de parelsuiker met kaneel en de gesmolten boter.

 Meng dit door 1ste  deel van het deeg heen.

 Rol het 2de deel deeg uit tot een lap  die om het 1ste deel deeg heen past.

 Vouw deze om het 1ste deel deeg heen.

 Leg de bol op een vel bakpapier in de Dutch Oven of boter deze in.

 Met de deksel op de pan het brood laten rijzen door 3 tot 4 eierkolen op de deksel te leggen.

 Als het brood goed gerezen is, ongeveer 30 minuten, afbakken door de Dutch Oven boven een zacht vuur te zetten en de deksel vol te leggen met eierkolen.

 Het brood is klaar als het mooi gekleurd is en het hol klinkt als je erop klopt.

Voor een variatie op dit brood kunt u in plaats van parelsuiker rozijnen of noten toevoegen. Hierbij kunt u de kaneel wel toevoegen maar de gesmolten boter beter weglaten.

 Smakelijk!