0622 96 16 82    -     info@lumberjackoutdoor.nl

Traditionele Irisch Stew

Irisch Stew volgens traditioneel recept, let op! Lees dit recept goed door voordat je boodschappen gaat doen!
Voor 6 tot 8 personen

-1 kilo hamlappen of schaap in grove stukken

-1 kilo aardappelen in schijfjes

-3 grote uien in ringen

-1 1/2 eetlepel tijm

-1 1/2 eetlepel peterselie

-1/2 l water

-boter om de pan in te vetten-

-peper en zout

-Groenekool bladeren, prei of wortel naar believe toevoegen.

LEES EERST HET HELE RECEPT DOOR!

 

 Vet de Dutch Oven in.

 Leg laagjes aardappelen, vlees en uien en de groenten in een Dutch Oven

 Begin en eindig met de aardappelen.

 Bestrooi iedere laag met peper en zout naar smaak.

 Schenk het water erbij en sluit de pan af.

Laat dit 2 a 2 1/2 uur lachtjes stoven op een klein vuurtje.

 Kijk af en toe of je nog water moet toevoegen.

Smakelijk eten.