0622 96 16 82    -     info@lumberjackoutdoor.nl

Franse Boeuf Bourguignon voor 4 personen

Dit is een heerlijk  recept voor koken in de buitenlucht.

-1 kilo magere riblappen in blokjes

-250 gram zilveruitjes

-4 teentjes knoflook fijngesneden 

-250 gram gerookte magere spekreepjes 

-1 grote winterwortel in stukken 

-400 gram champignons in plakjes 

-1 bosje peterselie gesnipperd 

-3 eetlepels bloem 

-4 dl rode wijn 

-2 flinke scheuten cognac

-4 dl runderbouillon 

-2 takjes verse tijm 

-3 laurierblaadjes 

-50 gram boter 

-Zeezout 

-Zwarte Peper

 

 

Verhit de boter in de Dutch Oven en fruit hier in de zilveruitjes, knoflook en de spekblokjes.

Haal alles uit de pan en bewaar dit voor later.

Smelt op nieuw boter in de dutch Oven en braad het vlees rondom bruin.

Voeg de wortel toe en bak die 3 minuten mee, voeg royaal zout en peper toe.

Strooi de bloem erover en bak nog even goed.

Giet nu de bouillon, de cognac en de wijn er bij, de helft van de peterselie, de tijm en de laurier blaadjes.

Laat alles nu anderhalf uur lekker sudderen.

Bak de champignons lichtbruin in een skillet.

Haal de laurierblaadjes en de takjes tijm uit de pan.

Doe de champignons, zilveruitjes, spekblokjes en knoflook bij het vlees.

Laat het nu nog 30 minuten lekker doorsudderen.

Af garneren met het restant van de gesnipperde peterselie en smullen maar!

 

Lekker met gekookte aardappelen, gekookte kriel of puree.