0622 96 16 82    -     info@lumberjackoutdoor.nl

Vietnamees varkensvlees

Een opmerkelijk kruidig stoofpotje.

Vietnamees varkensvlees

-1250 gr varkensvlees in blokjes  

-2 uien in kleine stukjes

-2 teen knoflook geperst

- 1 rode peper zonder zaadlijst in dunne reepjes

-stukje verse gember of 1 theelepel djahe poeder

-3 thee lepels 5 spice poeder

-2 steranijs

-1/2 blokje goela djawa of een scheutje vloeibare

-2 theelepel koriander poeder

- klein scheutje vissaus en rijstwijnazijn

- 4 eetlepels zoete ketjap

- water

- peper

- olie of bakboter

Bak het vlees in olie of boter lichtbruin, en bestrooi met wat peper.

Haal het vees uit de pan en bak in het vet de uien gember en de rode peper.

Voeg alle specerijen en de knoflook toe. Even roeren.

Voeg dan de rijstwijnazijn, vissaus, ketjap en een kopje water toe.

Als laatste mag het vlees er weer bij en laat dit 2 tot 3 uur stoven.

Houd het vocht in de gaten tijdens roeren.

Lekker met witte rijst pittige boontjes of roerbakgroente