0622 96 16 82    -     info@lumberjackoutdoor.nl

Vlaamse stoof met speculaas 

Een heerlijk herfstachtig stoofpotje.

 Vlaamse stoof met speculaas                         4 personen

- 1 kilo hamlappen in blokjes

-75 gram boter

-2 eetlepels olijfolie

-2 uien gesnipperd

-1 flesje donker bier

-250 tot 500 ml rundvlees bouillon (2 blokjes)

-1 theelepel koek en speculaaskruiden

-1 theelepel gedroogde tijm

-4 speculaasjes verkruimeld

-2 eetlepels keukenstroop

-Allesbinder

-Peper en zout

 

Verwarm de boter met de olijfolie in de Dutch Oven.

Bak hierin de blokjes vlees in de tot ze bruin zien.

Bestrooi ze met peper en zout en haal ze uit de Dutch Oven.

Bak in het overgebleven vet de gesnipperde uien tot ze glazig zijn.

Voeg het vlees weer toe en giet er de bouillon en het flesje donkerbier door.

Meng er de koek en speculaaskruiden en tijm door en laat dit onder af en toe roeren (eventueel water toevoegen) circa 1 uur stoven op een laag vuurtje.

Proef of het vlees gaar is en voeg als laatste de koekkruimels met de keukenstroop toe.

Eventueel binden met allesbinder. Lekker met friet en een groene salade.