0622 96 16 82    -     info@lumberjackoutdoor.nl

Chili Con Carne

Dit is een klassiek pruttelpotje maar zo lekker!

Chili Con Carne                                       4 personen

-500 gram gehakt                                           -peper en zout

-1 ui in stukjes                                                 -1 theelepel paprikapoeder mild

-1 blik tomatenblokjes                                   -1 theelepel chilipoeder

-1 blikje tomatenpuree                                   -1/2 theelepel cayennepeper

-1 bouillonblokje                                             - 1 theelepel gedroogde peterselie

-1 teen knoflook geperst                               -1 theelepel gedroogde basilicum

-80 ml rode wijn of port                                 - ½ theelepel gedroogde oregano

-1 blik bruine bonen (afgespoeld)                -allesbinder

-klein blikje mais                                              -60 ml water

-1 paprika in stukjes                                         -6 druppels tabasco

-olie                                                                     -brood of rijst

Doe een scheutje olie in de Dutch Oven en warm dit op.

Bak hierin het gehakt rul tot het bruin ziet, voeg dan de paprika en uien toe en bak tot ze zacht zijn.

Verkruimel het bouillonblokje oven de Dutch Oven en voeg het water en de wijn toe en roer dit door elkaar.

Na een paar minuten de tomatenblokjes, puree en knoflook toevoegen.

Vervolgens de gedroogde kruiden toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.

Kook het vervolgens met de deksel op de pan in 60 minuten op een laag vuur.

Regelmatig controleren of er nog vocht bij moet(water).

Voeg tot slot de bruine bonen en mais toe en warm dit goed op.

Proef of je het nog pittiger wil maken door de tabasco toe te voegen.

Als de saus te dun is binden met allesbinder.

Een heerlijk recept met rijst of brood en een frisse salade!