0622 96 16 82    -     info@lumberjackoutdoor.nl

Bannock

Gefrituurde broodschijven heerlijk warm en koud.

Bannock                             10 personen                                      

-8 kopjes bloem

-4 theelepels bakpoeder

-2 theelepels zout

-4 eetlepels suiker

-3 kopjes water

- 500 gram uitgebakken spekjes

-zonnebloem olie om in te bakken

 

Begin met het uitbakken van de spekjes in een skillet zodat die iets kunnen afkoelen.

Meng in een ruime kom de bloem met het water de bakpoeder en suiker en kneed dit tot een soepel (nog een beetje klef)deeg.

Kneed de uitgebakken spekjes door het deeg en maak er een rol van.

Snijd plakken van het deeg en vorm die verder tot een koekje.

Verwarm in je skillet de olie om te frituren.

Leg er per keer een paar schijven tegelijk in.

Bak ze aan beide kanten tot ze bruin zien en hol klinken.

Even uitlekken en smullen maar.

 

Als extra kun je cranberry’s, rozijnen of noten toevoegen aan het deeg