0622 96 16 82    -     info@lumberjackoutdoor.nl

Cajun Gumbo met kip en chorizo

Een Gumbo is een gerecht dat ook heel lekker te bereiden is in een Dutch Oven. Het zit tussen een soep en een stoofpot in.
Voor 4 personen.

Ingrediƫnten

  • 600 gr kipfilet in stukken
  • 40 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 paprika's in stukjes
  • 1 bleekselderij in stukjes
  • 1 theelepel knoflook
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel witte peper
  • 1/4 theelepel cayenne peper
  • 1/4 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1/4 theelepel piment
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels gedroogd tijm
  • 1 theelepel oregano
  • 1 blokje kipbouillon
  • 2 laurierbladeren
  • 4 dl water
  • 1 chorizo in plakjes
  • 4 lente uien gesneden
  • 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
  • boter om de kip in te bakken

Bereiding

1. Smelt de boter in en bak hierin de kip met de kruiden.

2. Maak in een andere Dutch Oven de roux van de boter en bloem.

3. voeg de groente bij de roux en bak dit 2 minuten.

4. Voeg de kip met laurierblad toe.

5. Giet het water erbij roer dit door totdat een mooie gladde saus.

6. Laat dit een half uurtje sudderen op een klein vuurtje.

7. Voeg de chorizo toe en laat het nogmaals een half uurtje sudderen.

8. Voeg de lente ui en peterselie toe en roer het goed door.

Serveren met rijst en een frisse salade.