0622 96 16 82    -     info@lumberjackoutdoor.nl

Goulash

Ook een Goulash is goed te bereiden op het kampvuur. Hier een recept voor Goulash in de Dutch Oven voor 6 personen.

Ingrediënten

  • 750 gr rundvlees in blokjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • 500 ml runderbouillon (1 blokje)
  • peper en zout
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gr spekblokjes
  • 2 eetlepels paprika poeder
  • 1 theelepel karwij zaad (kummel)
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 grote aardappel in blokjes
  • boter of olie om in te bakken
  • créme fraiche

Bereiding

1. Verhit in de Dutch Oven de olie en fruit hierin de spekjes, uien en knoflook. Bestrooi met de bloem en laat even garen.

2. Haal de Dutch Oven van het vuur en strooi de paprikapoeder en het karwijzaad erin, roer even door en schep het mengsel uit de pan.

3. Zet de Dutch Oven weer op het vuur smelt er wat boter in en bak de rundvleesblokjes rondom bruin.

4. Giet de bouillon in de Dutch Oven en voeg het spek/uien mengsel weer toe en laat dit 1 1/2 uur op een klein vuurje sudderen.

5. Schep de aardappelblokjes, paprika en de gezeefde tomaten door het vlees en laat de Goulash nog 30 minuten zachtjes gaar sudderen.

6. Roer de créme fraiche erdoor.

7. Breng op smaak met peper en zout.

8. Heerlijk met rijst of gebakken aardappelen

  Smakelijk!